Millainen on Sinun kasvohoitosi Minun käsittelyssä?

Tullessasi kasvohoitoon sinun ei tarvitse tietää minkä kasvohoidon valitset. Toiveesi luonnollisesti otetaan huomioon, sillä olethan kasvojasi kauan tutkinut. Kosmetologina on minun tehtäväni selvittää millainen hoito sopii ihollesi.

Jokaisen kasvohoidon alussa sinun tulee vastata useisiin kysymyksiin terveydentilastasi ruokavalioon. Tarkastelen miten ihosi reagoi erilaisiin käsittelyihin ja varmistan nykyiset ihonhoitotottumuksesi. Ihoanalyysin jälkeen päätän hoitosi. Mikäli suosittelen eri hintaista hoitoa niin keskustelemme siitä ennen hoidon aloittamista.

Annan yleensä paljon vinkkejä ihosi kunnon parantamiseksi tai ylläpitämiseksi. Näihin kannattaa suhtautua avoimesti ja lempeästi itseäsi kohtaan, koska tarkoitus on tarjota sinulle vaihtoehtoja siitä mistä sinun olisi helpoin aloittaa. Sen saat päättää ihan itse. Iholle ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, ja sinunkin ihosi muuttuu ajan myötä, jolloin ihollesi tulee uusia tarpeita.

Ihonhoidossa kokonaisuus ratkaisee, ja sillä on väliä miten ja millä hoidat, mitä syöt, miten ihosi rasittuu ympäristössäsi, mikä hormonaalinen tila kehossasi on sekä miten ajattelet ihostasi ja ihonhoidosta. Ihosi fysiologialla on suuri merkitys ihon hoidossa ja kerron usein siitä miksi ihosi toimii miten toimii sekä selvitän miksi ihosi kunto on kuin on.

Haluan tehdä kasvohoidostasi kokonaisvaltaisen. Hoidan, ohjaan ja rentoutan, koska haluan tarjota sekä sinulle että ihollesi parasta. Jokainen kasvohoidossani ensimmäistä kertaa käyvä saa mukaan esitteen tai puhelimeensa tekstiviestillä kattavan ohjeistuksen ihosi sen hetkisestä hoitotarpeista sekä vinkkejä sopiviin ihonhoitotuotteisiin. Sinulle jätän päätöksen siitä miten niitä hyödynnät.

Kävit sitten joka toinen kuukausi tai vuosi otan sinut ilolla vastaan!

Miten tulevaa kosmetologia arvioidaan?

Blogissani on ollut hiljaiseloa, koska aikani kuluu vauhdilla niin kosmetologin työssä kuin uudessa opinahjossani Lapin yliopistolla. Opiskelen työni ohessa graafista suunnittelua. Opiskelijaroolista hyppään toisinaan myös opettajan rooliin. Olen käynyt tänä syksynä myös opettamassa Rovaniemen koulutuskeskus REDUssa kosmetologin osaamisalan opiskelijoita. 

Ensi keväänä keskityn graafisen suunnittelun opintoihini, mutta ajanvarauksia kauneushoitoihin minulta edelleen saa osoitteeseesta www.timma.fi/hiuspisterovaniemi.

Minua vaihtelu virkistää, joten välillä myös näyttöjen arvioimista REDU:lla…

Millaisia näyttöpäivät ovat?

Useampana päivänä tänä syksynä olen ollut mukana arvioimassa opiskelijoiden osaamista näyttökokeissa. Nuina päivinä minua usein hätkähdyttää osaamisen määrä, mitä kosmetologiopiskelijalta odotetaan. Tänä syksynä opiskelijat ovat tehneet asiakkailleen vartalohoitoja, karvanpoistoja, ehostuksia, kasvohoitoja sekä ripsien ja kulmien värjäyksiä.

Arvioitavaa on paljon. Epäilen ettei suurin osa kosmetologin asiakkaista tiedä kuinka laajaa osaamista kosmetologilta edellytetään.

Opiskelijoiden osaamista arvioidaan hyvin laajasti. Ei riitä, että osaa tehdä käsittelyn teknisesti oikein, tuntea tuotteet ja myydä sekä markkinoida. Opiskelijan on myös osoitettava, että hän osaa myös toimia erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä. Lisäksi on osattava noudattaa työ- ja asiakasturvallisuutta sekä arvioida omaa toimintaansa. 

Ehostusnäytössä työpöydälle kerääntyy tuotteita, välineitä ja analyysilomake.

Läpäistäkseen näytöt täytyy osata mm.

 • suunnitella
 • ymmärtää muotoja, anatomiaa ja fysiologiaa
 • huomioida asiakkaan toiveet
 • keskustella, neuvotella ja olla vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa
 • tuotetuntemusta ja ainesosatuntemusta
 • käyttää oikein välineitä ja laitteita
 • hieroa
 • aikatauluttaa
 • ohjata tuotteiden käytössä, suositella ja myydä tuotteita
 • laatia hoitosuunnitelmia
 • palvella ystävällisesti 
 • ohjata asiantuntijalle
 • olla vastuullinen ja yhteistyökykyinen, noudattaa ohjeita, sääntöjä, vaitiolovelvollisuutta ja ammattietiikkaa
 • olla suvaitsevainen ja tasavertainen
 • hyödyntää teknologiaa, olla taloudellinen 
 • edistää kestävää kehitystä
 • huolehtia aseptiikasta, puhtaudesta, välineiden huollosta, ergonomiasta, omasta työkyvystä ja terveydestä
 • arvioida omaa toimintaansa ja palvelunsa laatua, ottaa vastaan palautetta
 • hankkia ja käsitellä tietoa

Miten näytöistä selviää?

Asenne on tärkein. Halu onnistua auttaa suuresti. Silloin on motivaatiota harjoitella näyttötehtäviä, lukea tuotetietoutta ja teorioita. Asiakaspalvelua pitää harjoitella ajatuksella ja visualisoida koko prosessi. Opettajilta saatavaa palautetta kannattaa kuunnella ja muuttaa toimintaansa, jotta arvioinnin kriteerit varmasti täyttyvät.

Näyttötilanteet ovat opiskelijoille usein haastavia, jännittäviä sekä hyvin merkittäviä. Suurin osa opiskelijoista ottaa näytöt vakavasti ja haluavat lähtökohtaisesti näyttää parastaan. 

Arviointi perustuu valtakunnallisiin kriteereihin

Tämän lisäksi arviointitilanteet voivat olla kuumottavia, koska arvioijan on tarkasteltava useita vaiheita ja tehtävä muistiinpanoja. Arvioija kuuntelee, katselee ja peilaa kaikkea annettuihin kriteereihin. Ohjausta ei anneta ellei opiskelija sitä kysy tai mikäli työtilanteessa on vaaran paikka. Arvioinnin tueksi täytetään erilaisia kaavakkeita, joista selviää mm. opiskelijan ajatuksia teoreettisesta osaamisesta. Palautekeskustelu käydään suorituksien jälkeen. Siinä voidaan tehdä tarkentavia kysymyksiä työn suorituksesta.

Miten opiskelijan näyttö eroaa ammattilaisen toiminnasta?

Ammattilainen ei enää ajattele mitä kaikkea osaamiseen kuuluu, vaan työ etenee rutiinilla ja tehtävät suoritetaan lähes lihasmuistilla.

Arviointikriteerejä tuijottaessani huomaan, että todella ne kaikki osat työssäni toteutuvat. Toisinaan jää miettimään minkä arvosanan antaisin itselleni jostain käsittelystä ja tiedän välillä suoriutuvan paremmin ja välillä huonommin. Ammattiylpeyteni ei salli jättäytyä jälkeen osaamisessani vaan korjausliikkeet tehdään mahdollisimman nopeasti. Asiakkaiden palaute on minun kriteeristöni jonka mukaan toimin.

Analysointi on osa näyttötyön suunnittelua

Kunnioitan työtä, jota opiskelija tekee suoriutuakseen hyvin arvosanoin ja arvostan opettajia, jotka tekevät suuren työn niin näyttöjen järjestämiseen kuin arvioinnin todenmukaisen lopputuloksen tekemiseen. Joskus oikeudenmukaista arviointipäätöstä mietitään vielä nukkumaan mennessä ja konsultoidaan kolleegoita, jotta opiskelija saa parhaimman mahdollisen arviointipäätöksen.

Mikäli sinua palvelee REDUsta valmistunut opiskelija kauneudenhoitopalveluissa, hän varmasti tietää mitä kosmetologin työ pitää sisällään. Ja valmistumisen jälkeen todellinen oppiminen alalla pärjäämiseen todella alkaa. Onnea kaikille näytöissä ja kauneudenhoitotyössään pakertaville!

REDUn hius- ja kauneudenhoitoalan opinnoista voit lukea lisää https://www.redu.fi/fi/Hakijalle/Perustutkinnot/Palvelualat/Hius–ja-kauneudenhoitoalan-perustutkinto

Joskus tuote joka tuntuu epäsopivalta onkin juuri se oikea

Tiedätkö sen tunteen, kun olet ostanut laadukkaan ja arvokkaan kosmeettisen tuotteen, joka ensimmäisellä kokeilu kerralla tuntuukin iholla inhottavalta?

Levität tuotteen ja tunnet kutinaa? Tai ihoasi kuumottaa ja kihelmöi? Näet ihollasi punertavia laikkuja? Ihmettelet miten näin käy vaikka et kärsi ihotaudeista tai allergioista?

Ja sitten harmittaa. Yhdistät nämä ikävän tuntuiset asiat uuteen kosmeettiseen tuotteeseen ja teet nopean päätelmän, että tuote ei sovi sinulle. Ja itseasiassa koko tuotesarja ei sovi sinun ihollesi. Olet varma, että ihosi on herkkä. Ajattelet sen johtuvan varmaan tuosta tuoksusta, koska olet usein herkkä tuoksuille. Saatat jopa päästä lopputulokseen siitä, että olet tuotteelle allerginen. Voit olla myös sitä mieltä, että kosmetiikan käyttäminen ylipäätään on hyvä unohtaa kohdallasi. 

Kun ajatuksen kulku on mennyt näin pitkälle, niin siitä voi olla hankala päästä irti. Etkä ole edes yksin ajatuksissasi, koska monet ihmiset ajattelevat samoin. He päätyvät apteekin tuotteiden äärelle ihmettelemään miksi iho on aina tällainen. Parempi siis edelleen vältellä tuota laadukkaaksi nimettyä kosmetiikkaa. Jos jokin ei tunnu hyvältä, niin se on huono.

Vai onko? Mitä, jos ihon fysiologia ja kosmetiikan tehtävät kertoisivat oikean vastauksen? Luottaisitko tähän ajatuksen kulkuun, joka perustuu ihon normaaliin toimintaan ja fysiologiaan?

Kosmetiikkalaki sallii kaikelle kosmetiikalle lieviä sivuvaikutuksia, jotka perustuvat ihon fysiologiaan

Tämä koskee niin markettien, apteekin kuin luonnonkosmetiikan tuotteita. Tuote saa aiheuttaa lievää väliaikaista punoitusta, kihelmöintiä ja kutinaa. Tämä on sallittua, koska nämä ovat ihon luonnollisia fysiologisia reaktioita, kun jotain uutta ärsykettä tulee iholle. Uusi ärsyke voi olla esim.

 • tehokkaasti kosteuttavat ainesosat, jotka hetkessä imeytyvät kuivaan ihoon
 • hoitavien ainesosien tunkeutuminen herkän ihon vahingoittuneeseen happovaippaan 
 • anti-age tuotteen elvyttävät ainesosat stimuloivat ihoa vilkastuttamalla verenkiertoa

Ihomme toimii tällöin juuri oikein! Se antaa viestiä siitä, että jotain uutta on tunkeutunut ihoon. Iho aloittaa suojaus- ja korjaustoimenpiteet. Yleensä iho alkaa tekemään uusia ihosoluja, parantamaan ihoa, lisäämään verenkiertoa. 

Tietysti haluamme lisää uutta ihoa! Ja haluamme, että ihon herkkä pinta paranee! Ja tuo verenkiertohan kuljettaa ihoomme ravintoaineita ja happea! Mahtavaa!

Joskus iho on niin tottunut käyttämään kosmetiikkaa, jossa on vain vähän vaikuttavia aineita, että se ikään kuin säikähtää uudesta tehokkaammasta tuotteesta. Tällöin tulee tunne, että marketin tuote on siten parempi kuin kempparin tai kosmetologin arvokkaat tehotuotteet. Vesimäinen tuote, joka on miedosti ”täytetty” vaikuttavalla aineilla voi tuntua iholla paremmalta. Silloin on parempi siirtyä tehokkaimpiin tuotteisiin pikkuhiljaa, koska teho voi tuntua ja näkyä voimakkaana reaktiona. On myös mahdollista ettei ihosi vielä (esim. nuoren iän vuoksi) vielä tarvitse niin tehokkaita tuotteita.

Huijausteho!?

Valitettavasti tätä ”tuntuvaa teho-ilmiötä” käytetään myös hyväksi. Joskus miellämme, että tuote on tehokas, kun se oikein kunnolla tuntuu ja kihelmöi. Osa kosmetiikan valmistajista hyödyntääkin tätä eräiden ainesosien aiheuttamaa kihelmöivää tuntua tehokkuuden mielikuvan luomiseksi. 

Kuluttaja onkin usein aikamoisessa ristitulessa kosmetiikan mielikuvamarkkinoinnissa. 

Vuodenajallakin on merkitystä

Iho on usein kuivempi ja herkempi talvella. Kesällä ilman kosteuspitoisuus helpottaa myös ärsytysoireita. Tosin kesällä siitepölyallergiat voitat myös aiheuttaa ihon herkistymistä, jolloin uusi kosteusvoide saattaa saada väärän diagnoosin. 

Miten sitten tietää varmasti onko tuote sopiva vai ei? 

Parasta on antaa ihonhoidon asiantuntijan analysoida ihosi ja sen tarpeet. Sopivia tuotteita löytyy, kun uskallat jatkaa kokeilua. Punoituksen ja kihelmöinnin pitäisi lakata, kun ihon pinta paranee. Jos näin ei käy tai ihosi kutiaa voimakkasti, saat turvotusta tai paukamia, niin silloin saat päätellä olevasi allerginen jollekin tuotteen ainesosista. 

Uudet tuotteet voit myös testata käsivartesi sisäpintaan. Iho on siellä erilainen kuin kasvoissa, mutta jos iho reagoi jo siinä, niin kasvoille tuotetta ei kannata ajatella laittavansa. Kotitestaus on kuitenkin aina vain suuntaa antava, ja todelliset allergiatestit on hyvä säästää lääkärikäynnille.

Se onko tuote sopiva ihollesi, selviää yleensä 1-1,5kk:n käytön jälkeen. Tällöin ihosi on uusiutunut kokonaan alusta loppuun ja sinun pitäisi nähdä ja tuntea muutoksia. Jos muutoksia ei ole, niin muista kiinnittää huomio tällöin sisäiseen ihonhoitoon. Ruokavalio, liikunta, hormoonit ja stressi aiheuttavat ihoomme ominaisuuksia joita ei voiteilla voi hoitaa. Ihommehan kasvaa sisältäpäin! Silloin on turha syyttää kosmetiikkaa.

Älä luovuta!

Kosmetiikka on täällä parantamassa niin ihoamme kuin elämänlaatuamme. Jos olet luopunut jostain tuotesarjasta yli 5 vuotta sitten, niin laadukkaat sarjat ovat tässä välissä uudistuneet, kehittyneet ja muuttuneet niin, että voit huoletta taas ottaa jotain sieltä kokeeksi.

Aina on mahdollista, että hyväksi tuntemasi tuote ei enää jonkin ajan päästä tunnukaan sopivalta. Ihosi tarpeet ovat tällöin muuttuneen. Tuotteiden testailun myötä löydät omat mieltymykset. Ihoasi hoitamalla opit tunnistamaan itse ihosi tarpeet. Käymällä kosmetologilla saat vinkkejä ihonhoitoosi.

Myös ihosi pitäisi olla muuttunut viidessä vuodessa. Ehkä se ei enää ole niin herkkä? Ja jos edelleen on, niin ehkä haluat muuttaa tilanteen? Nauti ihonhoidostasi ja itsestäsi huolehtimisesta! Hemmottele itseäsi myös kasvohoidoissa. 

Maailma on täynnä sopivaa kosmetiikkaa. Saatat löytää omat luottotuotteesi yllättävistä paikoista.

Jos haluat ohjausta, valitse Ihonhoito konsultaatio tai Biodroga MD kasvohoito, joka on suunniteltu nimenomaan kaikille herkkiksille. Näin saat selville onko ihosi todella herkkä tai lääkärin konsultaation tarpeessa? Tsekkaa hoidon sisältö palvelulistaltani!

Kasvojen karvoihin katsominen

Minulla on poskillani pehmeää nukkaa. Myös suun ympärysihollani ja ohimoillani näkyy vaaleaa karvaa. Tällaiset kasvokarvat ovat monille kauhistus ja monet haluavatkin eroon kasvojen alueen karvoistaan. Sokerointi ja dermaplaning käsittelyt poistavat nämä fleecet kasvojen iholta pitkäksi aikaa. 

Ehkä sinäkin olet miettinyt pitäisikö tuo ylimääräinen villa poistattaa kasvoilta? Se on vaaleaa ja ehkä vähän häiritsee, mutta et ole varma. Kannattaisiko ne sokeroida?

Sokerointi on kyllä hellävarainen ja tehokas tapa saada ne karvat pois ja ajan myötä ne voi jopa hävitä lähes kokonaan. Ja näin nukkaongelma on poissa!

Dermaplaning on kasvohoito, jossa ihosolukko ja siinä olevat karvat ensin pehmennetään. Tämän jälkeen iho kuoritaan hellävaraisesti tietynlaisella kirurginveitsellä. Veitsi poistaa näppärästi kuolleet ihosolut sekä karvat.

Mutta…

Kannattaako kasvojen ihokarvat poistaa?

Fysiologisesti karvoilla on tärkeä tehtävä. Karvat ovat ihon apuelimiä ja jokaisella elimellä on luonnollisesti tehtävä. 

 1. Tehtävä ihokarvalla on toimia eristyksenä. Karvaverkosto pitää lämpöä ja suojelee kylmältä. Tarpeeksi kylmällä karva nousee ylös viestinä siitä, että on aika lisätä lämpöä muilla keinoin.
 2. Tehtävä ihokarvalla on haihduttaa hikeä pois iholta. Karva toimii kuin kynttilän sydän. Kun keho lämpiää, karva lämpiää niin suuresti, että se haihduttaa hikeä höyrynä ilmaan. Näin hiki ei jää karvan aukolle ärsyttämään ihoa.
 3. Tehtävä on erityisen tärkeä ihon kunnolle. Karvan yhteydessä on usein talirauhanen (ei siis kaikissa karvoissa), joka tyhjentää itsestään talia l. rasvaa karvaa pitkin ihon pintaan. Tämä ohut rasva sekoittuu veden ja ihon mikrobien kanssa ja tekee täydellisen kosteusvoiteen ihollemme!

Jos karva poistetaan, miten talirauhanen tyhjenee? Huonosti tietysti. Tali jää usein matkan varrelle ja tukkii huokosen. Luonnollinen kosteusvoide jää hyödyntämättä ja iho voi tulla pintakuivaksi.

Jos karva poistetaan miten hiki haihtuu? Huonommin. Hiki jää ihon pinnalle ja sen hapan koostumus lisää ihon ärsytystä herkistäen ihoa.

Eli ei poisteta kasvojen ihokarvoja, niinkö?

Ei, jos ihosi on jo kuiva ja herkkä. Anna ihollesi mahdollisuus korjata itse itseään luonnollisesti.

TAI

Poista vaan, jos ihosi on normaalikuntoinen ja karvat sinua häiritsevät. Normaali iho kestää väliaikaiset muutokset.

Nukkamainen ihokarvoitus on viesti

Karvoitus lisääntyy, kun ihon kunto paranee. Olen nähnyt tämän monilla asiakkaillani, kun he ovat alkaneet hoitaa ihoaan. Persikka-iho on hyvän ihon merkki.

Karvoitus voi lisääntyä myös hormonitoiminnan muutoksessa, joidenkin lääkkeiden käytön myötä sekä anoreksiaa sairastavilla.

Kasvojen karvanpoiston jälkeen…

…iho voi saada pieniä näppyjä väliaikaisesti. Iho voi myös hetkellisesti herkistyä. Tämän vuoksi on tärkeää hoitaa ihoa oikein! Voimakkaat pesuaineet on syytä jättää 24h:ksi, ihoa kannattaa kevyesti kuoria noin 5-7pv:n päästä ja kosteuttaa ja kosteuttaa ja kosteuttaa kevyillä emulsioilla ja naamioilla. Ja muistetaan karvanpoiston jälkeen pysyä pois auringosta ja hikoilusta!

Suomalaisen vartalonhoitoa saunassa

Me suomalaiset tiedetään, että saunomisella on monia terveysvaikutuksia. Sauna on suomalaiselle niin peseytymis- kuin eheytymispaikka. Lämpö ja kosteus ovat valtavan tärkeitä asioita koko kehon, mielen ja ihon hyvinvoinnille.

Saunominen on vartalon hoitoa parhaimmillaan. Vartalon ihonhoidot ovat huomattavasti suositumpia maailmalla kuin Suomessa. Miksipä emme yhdistäisi tuttua saunaa vartalon ihon hoitoon? Pitää vain tietää miten sitä kannattaa hyödyntää. Ajattelinkin nyt esitellä teille omat suositukseni vartalon ihonhoitoon saunomisen yhteydessä.

Varmista, että saat saunasta hyötyä etkä haittaa 

On totta, että liika saunominen liian kovissa lämpötiloissa, voi aiheutta sen, että iholta haihtuu liikaa kosteutta. Myös ihon pintaverisuonet rasittuvat kylmän ja kuuman vaihteluista, jolloin ihoon tulee helpommin punaisuutta ja pysyvää verisuonten laajenemista l. teleangiektasiaa. Ihon hoitamatta jättäminen saunan jälkeen kuivattaa ja herkistää ihoa.

Saunomalla ihonhoitoa edistävällä tavalla, voit nauttia saunan hyödyistä turvallisesti. Saunan lämmöllä ja vilvoittelulla on merkityksensä. Lisäksi se mitä teet ihollesi ennen ja jälkeen saunan vaikuttaa suuresti ihosi hyvinvointiin. Saat psyko-fyysisen kokemuksen lämmön rentouttaessa mielesi ja pehmeän, sileän tuntuisen, terveen näköisen sekä puhtaan ihon.

Oletko kiinnostunut erilaisista saunoista ja saunomisesta? Saatat hyötyä tästä rennon lämminhenkisestä blogista

https://saunamaailmalla.com

Kesällä ja talvella saunoessa on eronsa, koska lämpötilan vaihtelu vaikuttaa ihoon. Tässä vinkkejä kesäsaunontaan, joita voit tehdä niin yksin kuin porukassa:

Ennen saunomista iho valmistellaan

 • Tee kuivaharjaus kuivaharjaushanskalla koko vartalolle alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Näin saat irti hilseilevää kuollutta ihosolukkoa, joka ei ala sitten saunan lämmössä kutisemaan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä kuorinnan saunassa.
 • Atooppinen iho hyötyy ihon öljyämisestä kookosöljyllä, jottei liika kuumuus ja vesi pääse kuivattamaan ihoa entisestään. Huolehdi kuitenkin, että öljy on imeytynyt ihoon kunnolla ja peset pesutilat öljyn jäämistä.
 • Käy suihkussa 

Saunassa iho lämmitetään ja pehmitetään

 • Mene saunaan miedolla lämmöllä (40-60 saunasta riippuen) ja ota lämpöä 10min. 
 • Heitä vettä kiukaalle kevyesti vähän kerrallaan ja usein. Liian kuuma höyry on haitaksi iholle ja voi aiheuttaa pintaverisuonien pysyvää laajentumista. Ne näkyvät ihosta Sini-punaisina juovina, ikään kuin ne olisivat katkenneet. 
 • Höyry ylläpitää ja lisää saunan kosteutta, joka vähentää siten kehosta haihtuvaa hikoilua ja veden haihtumista.
 • Kuiva sauna syväpuhdistaa ihoa ja auttaa lihakipuihin
 • Verenkierto elpyy ja tuo mukanaan ihoon lisää happea. Näin ihon väri paranee ja ravintoaineet kulkeutuvat paremmin ihoon.
 • Aineenvaihdunta kuljettaa kehon kuona-aineita kohti munuaisia puhdistaakseen kehoa sisäisesti
 • Nyt ihosi on lämmennyt ja kuollut ihosolukko irtoaa paremmin. 
 • Saunassa voi tehdä jalkakylvyn, jolloin jalkapohjien iho pehmenee erityisen hyvin. Älä kuitenkaan raspaa märkää pehmeää ihoa ettet vahingossa hio pois tervettä ihoa.

Vilvoittelu tasoittaa kehon lämpötilaa ja aktivoi aineenvaihduntaa 

 • Suihkussa kosteuspitoisuus on parempi iholle kuin ulkona vilvoittelu, jossa iho haihduttaa juuri saadun kosteuden lämmön mukana ilmaan. Joskus iho höyryää haihduttaen niin lämpöä, hikeä kuin kosteutta
 • Vilvoittelun ohessa kannattaa juoda mineraalivettä kehon nestetasapainon ylläpitämiseksi. Sisäinen kuivuus kuivattaa myös sisältäpäin uudistuvaa ihoa.
 • Jos ihosi punoittaa kauttaaltaan, niin saunominen on jo ollut riittävää 
 • Kylmä uinti karaisee ihoa ja saa aineenvaihdunnan sekä verenkierron vielä reippaammin liikkeelle. Jos kohdistat kylmän selluliittialueille, niin saat tuon alueen veren- ja nestekierron aktivoitumaan, jolloin kudoksen rasvasolut saavat kyytiä.

Ihon täsmähoitoa saunan lauteilla 

 • Toisella kierroksella saunassa kannattaa tehdä lisää täsmähoitoja vartalon ihon ongelmakohtiin. Voit esimerkiksi hakata reidet ja pakarat saunavastalla, nipistellä sormin vatsan alue, levittää iholle pehmentävää saunahunajaa.
 • Huomioi, että liian kuuma sauna ei ole sopiva hoitamaan ihoa paikallisesti esim. selluliitistä tai rasvakertymistä, sillä nesteiden liika haihtuminen kehosta ei auta poistamaan ongelmaa. Iholle on paras, kun poistut saunasta tai suljet sen ennen kuin mittari nousee 80 astetta. 
 • Saunan loppulämmössä tai niin kauan kuin iho on lämmin, suosittelen tekemään kuorinnan vartalolle ellet ole tehnyt kuivaharjausta. Pehmennyt ihosolukko irtoaa nyt helposti ja iho tasoittuu. 
 • Ensin levitä kuorinta sääriin, reisiin ja pakaroihin. Sitten käsiin, vatsaan ja rintoihin. Lopuksi selkä. Tässä huomaat, että saunakaverista on hyötyä. Älä päästä vartalonkuorintaa kaulalta ylemmäs. 
 • Kuori rauhallisesti pyöritellen alhaalta ylöspäin sydämeen päin. Rivakkaotteinen kuorinta on sama kuin treenaisit saunassa ja voi uuvuttaa nopeasti. Voit pysyä alalauteilla tai tehdä kuorinnan pesutiloissa. Pesutiloissa suosittelen penkkiä, jossa voit rauhallisesti istua kuoriessasi.
 • Niillä alueilla, joissa koet olevan selluliittiä tai rasvaa, niin voit viipyä kauemmin. 

Muista, että nyt ei kuitenkaan ole aika miettiä kehon epämukavia muutoksia, vaan nauttia itsestään huolehtimisesta!

YonKan valikoimasta löytyy useita useita vartalonkuorinta-aineita. Rovaniemen Hiuspisteeltä tai verkkokaupasta (shop.skybeauty.fi) voit käydä ostamassa rentouttavaa sokerikuorintaa Gommage Sucre ”Relax”. Tai ehkä tykkäisit Gommage Doux ”Detox” kuorinnasta, joka ihanan kesäisen tuoksuinen ja juuri sopiva saunaiseen ympäristöön.

Hyödynnä lämmennyt iho ja hoida tehokkaasti

 • Iho on hyvä pestä kunnolla saunan jälkeen vedellä. Voit käyttää pesuainetta kainaloiden ja jalkojen pesemiseen. Kuivaa ihoa ei kannata pesuaineilla pestä. Kuorinta-aineiden hoitavia öljyjä ja rasvoja ei kannata pestä saippualla pois!
 • Jos sinulla on mahdollisuus, niin käy tässä vaiheessa uimassa
 • Pesun jälkeen vilvoittele sen verran ettei kehosi enää hikoile.
 • Kuorinnan ja saunan jälkeen iho pitää aina ehdottomasti kosteuttaa.
 • Levitä iholle kosteuttavaa vartaloemulsiota vasta, kun iho on rauhoittunut hikoilemisesta. Tällöin iho on vielä lämmin ja pystyy vastaanottamaan kosteuttavat ainesosat paremmin ihoon. Jos ihosi vielä hikoilee, niin vartalovoide jää ikäänkuin kellumaan ihon pintaan eikä ihotunne ole miellyttävä
 • Levitä jalkapohjiin jalkarasvaa. Itse suosin Footlogixin vaahtomaista jalkavoidetta, jonka jälkeen voit vielä kävellä avojaloin! 
 • Lopuksi juo kunnolla mineraalivettä!

Vartalovoiteista suosittelen Lait Hydratant ”Detox” . Erittäin kuivalle iholle hienojakoinen vartaloöljyn Huile Delicieuse ”Relax” ravitsee ihoa ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.

Nyt vain nauttimaan saunasta ihoa hellivällä tavalla! Seuraa seuraavan artikkelin julkaisua Kauneutta Kiitos instagram-tililläni.

______________________________________

**Blogipostaus kirjoitettu ilman kaupallista yhteistyötä. Postauksesta ei ole saatu rahallista tai muutakaan kompensaatiota. Olen tyytyväinen (yrityksen) tarjoamiin tuotteisiin/palveluihin ja haluan kiittää heitä tällä postauksella**

_______________________________________

3 uuden ajan kesämeikkiä

Hehku, pysyvyys ja keveys ovat aina olleet kesäisen meikin tavoitteet. Meikkaamaan tottunut ei halua jättää meikkaamista kokonaan pois kesäisinä shoppailupäivinä tai terassilla käydessään. Jos meikkaus ei ole juttusi, saatat hyötyä meikkauskonsultaatiosta. Se löytyy palveluistani.

Meikkiä voi ja kannattaa helpottaa esimerkiksi kestotaivutuksella, jolloin ripsentaivuttimien käytön voi vähäksi aikaa unohtaa. Myös kulmien siistiminen vaikka laminoinnilla tai värjäyksellä lisää meikkaamisen helppoutta.

Ihon hyvä hoito luonnollisesti auttaa kauniin meikkipohjan saavuttamisessa. Tästä voit lukea edellisestä postauksestani.


Tässä muutama ehdotus, niille jotka kaipaavat siistiä ehostusta myös kesällä. Ja ehkäpä löydät uuden tavan meikata.


Rento shoppailumeikki

1. Levitä iholle kosteuttava seerumi sekä UV-suoja. Anna tuotteiden imeytyä ihoon 10minuuttia ennen meikkaamista.

2. Käytä silikonipitoinen primer (esim.Smashbox Photo Finish primer on huikeen hyvä valokuvattuna). Silikonien käyttö iholle on tutkittu olevan turvallista ja lisäksi se upeasti silottaa ihon pinnan täydelliseksi meikkaamiselle. Käytä myös luomilla ehkäisemään tuotteiden kasaantumista.

3. Tämän jälkeen käytä peiteaineet. Valitse ihon punaisuuden peittämiseksi vihreä tuote, jonka asettelet lämpimin sormin häivyttämättä punaisille aluille ja silmäluomille. Tällöin tuote pohjustaa myös silmämeikkiä raikastaen luomen sävyn. Tunnille silmänalusille on järkevintä valita persikan sävyinen peiteaine. Nyx:n Concealer on kokeilemisen arvoinen.

Älä kuitenkaan laita punaisuuden poistavaa tuotetta sinne missä on poskipunan paikka! Tuhlaisit hyvää tuotetta.
Jos punaisuutta on vain vähän, niin et tarvitse peiteainetta. Laadukas meikkivoide kyllä peittää pienet värivirheet.


4. Nyt on poskipunan aika. Kyllä. Laita poskipuna ennen meikkivoidetta, niin voit korjata mahdolliset liiat poskipunat vielä meikkivoiteella pois. Voidemainen poskipuna levittyy hienosti primerin päälle ja on helpompi työstää imeyttäen se ihoon.

5. Ja sitten meikkivoide. Käytä nestemäistä meikkivoidetta (pumppupullossa olevat) ja taputtele se ihollesi kostutetulla Beauty Blenderillä. Jos haluat ehkäistä meikkivoiteen kerääntymisen blenderin sisälle, niin lisää siihen pieni määrä hyvälaatuista ihoöljyä esim. Argan öljyä. Öljy myös parantaa meikkivoiteen levittyvyyttä eikä sienen rakenne kopioidu ihoosi.

6. Hienojakoinen irtopuuteri on must jokaisessa meikissä. Hienojakoisuuden tunnistaa silkkisen pehmeästä koostumuksesta. Jos sormesi alla tuote on rakeinen, niin se on parempi unohtaa. HD (High Definition) puuteri on paras vaihtoehto, koska sitä ei tarvitse paljoa. Voit levittää sen painellen samalla Beauty Blenderillä.

7. Aurinkopuuterilla voit viimeistellä kesäiset kasvot. Levitä aurinkopuuteria poskipunan alaosaan, kasvojen reunoille ja silmäluomille. Siniset ja vihreät silmät tulevat upeasti esiin, kun silmät rajaa aurinkopuuterilla.

8. Lopuksi ripsiväriä ja voit lähteä shoppailemaan!

Smashbox Photo Finish primer ja MAC Fix+ Matte ovat kevyen ja pysyvän meikin ystävät

Pysyvä terassimeikki

Terassilla meikkiä koetellaan. Voit kokeilla tätä uutta meikkitaiteilija Jordan Libertyn lähestymistapaa viime vuosien Baking-trendin sijaan.

1. Aloita levittämällä UV spray Spf50. Kosteuttava spray löytyy mm. Biothermilta ja Clarinsilta. Filorgan spraytä voi laittaa myös meikin päälle, joten nappaa sellainen laukkuun mukaan, jos terassilla olo mahdollisesti jatkuu yli tunnin.Nyt käännetään kelkka. Olet antanut aurinkosuojatuotteen imeytyä, niin levitä painellen Beauty Blenderillä HD irtopuuteria ohut kerros. Paesen High Definition puuteri on paketoitu kierre-aukaisu-mekanismilla niin, että tuotetta saa otettua vain tarvittava määrä.

2. Kiinnitä kosteus ja puuterointi Setting Spraylla! Mac:n mattapinnan jättävä spray sopii niin pohjustukseen kuin viimeistelyyn. Nyt olet tehnyt kiinteän mattapohjan, joka huolehtii siitä ettei ihon rasva ja hiki pääse vaikuttamaan meikkivoiteeseen.

3. Laita nyt iholle primer, jotta pikku silikonihiukkaset voivat tasoittaa mahdollisia ihon virheellisyyksiä. Primeria ei kannata laittaa nyt koko kasvoille. Painele se kevyesti otsalle, nenälle, nenän pieleen ja leukaan. Eli hikoileville alueille.

4. Levitä painellen kevyesti pitkäkestoista (long cover) nestemäistä meikkivoidetta. Paesen Long Cover Fluid toimii hyvin. Kiinnitä meikkivoide uudella kevyellä kerroksella HD-irtopuuteria.

Nyt olet tehnyt käsittämättömän pysyvät pohjan. Toimii parhaiten seka-rasvaiselle iholle. Tuotteiden annostelu voi vaatia harjoittelua, mutta tämä on edottomasti kokeilemisen arvoinen kesämeikki-kikka!

5. Jatka terassimeikkiä hohdepuuterilla, jota voit sipaista poskipäihin ja käyttää luomivärinä luomen sisä- ja keskiosassa. Käytä poskipunaa halutessasi. Muista, että auringon ja juoman lämpö saattavat lisätä luonnollista poskipunaasi.

6. Koska terassilla pidetään aurinkolaseja, niin panosta kirkkaaseen huultenrajauskynään. Levitä rajaus koko huulelle ja sipaise perään ohuesti saman sävyistä huulipunaa. Nyt huulimeikki pysyy kesäjuomia maistellessa. Tietysti käytät pilliä huulipunan suojelemiseksi.

7. Silmiin riittää huolellisesti levitetty vedenkestävä ripsiväri. L’orealin Paradise mascara ei ainakaan tipu eikä lirise. Tosin sitä on hankala poistaakin ilman öljymäistä meikinpoistoainetta…

Punainen huultenrajauskynä levitettynä koko huulille pysyy pitkään

Hurmaava treffimeikki

Nyt pitäisi olla sinkkujen ykköskesä, kun yksilötreffit ovat yleisesti suositeltavampia. Kumppanin hurmaamiseksi silmät tekevät suurimman vaikutuksen. Itseään ei kannata kokonaan meikata piiloon, jos haluaa esitellä itsensä. Uskalla siis kokeilla näitä vinkkejä treffeillä.

1.Aloita UV-suojasta kuten aina. Suojaus on tärkeää.

2. Voit välttää lehahtelevat punastumiset käyttämällä punaisuuden häivyttävää primeria. Muista laittaa silmäluomille pohjustukseksi.

3. Jälleen voidemainen poskipuna ensin, jotta se kiinnittyy hyvin meikkivoiteen alle. Nestemäinen meikkivoide (Paesen Lifting foundation on tähän varma valinta) imeytyy hyvin ihohuokosiin ja jää kauniin kuultavaksi. Lisää tarvittaessa peiteaineita.

4. Puuteroi kasvojen keskiosa erityisen hyvin, jos ihosi kiiltelee helposti. Voit antaa irtopuuterin hetken olla iholla isompina ”kasoina” ennen kuin häivytät sen siveltimellä tai sienellä painellen ihoon. Näin puuteri imee itseensä ylimääräisen rasvan ja näet tarvitsetko lisää tuotetta. Muista puuteroida silmäluomet kevyesti, niin sinulla on hyvä pohja muulle silmämeikille! Kuivaihoiselle riittää sipaisu puuteria siveltimellä.

5. Viimeistele Setting Spraylla pohja. Huom! Kiinnityssuihke voi toimia kuivalla iholla korvaamaan puuterin! Tällöin pohja on todella luonnollinen

6. Käytä aikaa silmien rajaamiseen pehmeällä harmaalla rajauskynällä. Häivytä raja siveltimellä utuiseksi. Usein kevyt rajaus silmän ulkonurkkaan auttaa ”nostamaan” katsetta ja tuomaan volyymia ripsivärin rinnalla. Paesen grafiitin harmaa kynä toimii tässä hyvin sen pehmeän koostumuksen vuoksi.

7. Silmiim levitä korostuskynää silmän sisänurkkaan. Tämä herättää nuorekkaan ilmeen ja tuo sitä kuuluisaa ”pilkettä silmäkulmaan”. Isadoran paksu High Lighting gold korostuskynä on oiva valinta kesäiseen treffimeikkiin.

8. Viimeistele tuuheuttavalla ripsivärillä ja Painele huulille vadelman sävyistä huulipunaa parantamaan huulien herkullista väriä. Älä käytä liian kiiltävää tai kirkasta punaa, jos et halua karkoittaa suutelu-mahdollisuuksiasi.

Tärkeisiin tilaisuuksiin varaa aika meikkaukseen

Sitten vain harjoittelemaan! Huoliteltu pohja on aina varma valinta pysyvään lopputulokseen. Lisäksi ihosi saa hyvän suojan meikin alla, jolloin iho ei pala.

Käytä tuotteita ohuesti ja säästeliäästi, jotta ne luovat ohuen kalvon eivätkä tuki koko kauneutta.

Sitten vain testailemaan miten primerit, peiteaineet, kiinnityssuihkeet, irtopuuterit ja voidemaiset poskipunat toimivat käsittelyssäsi.

Meikkaustekniikoiden kanssa voin aina olla avuksi, kun varaat ajan meikkauskonsultaation soittamalla minulle 0405701981. Tuotteiden valinnassa sinua auttavat minun lisäkseni kemppareiden taitavat kosmetologit.

_______________________________

**Blogipostaus kirjoitettu ilman kaupallista yhteistyötä. Postauksesta ei ole saatu rahallista tai muutakaan kompensaatiota. Olen tyytyväinen (yrityksen) tarjoamiin tuotteisiin/palveluihin ja haluan kiittää heitä tällä postauksella**

_______________________________