Kasvojen karvoihin katsominen

Minulla on poskillani pehmeää nukkaa. Myös suun ympärysihollani ja ohimoillani näkyy vaaleaa karvaa. Tällaiset kasvokarvat ovat monille kauhistus ja monet haluavatkin eroon kasvojen alueen karvoistaan. Sokerointi ja dermaplaning käsittelyt poistavat nämä fleecet kasvojen iholta pitkäksi aikaa. 

Ehkä sinäkin olet miettinyt pitäisikö tuo ylimääräinen villa poistattaa kasvoilta? Se on vaaleaa ja ehkä vähän häiritsee, mutta et ole varma. Kannattaisiko ne sokeroida?

Sokerointi on kyllä hellävarainen ja tehokas tapa saada ne karvat pois ja ajan myötä ne voi jopa hävitä lähes kokonaan. Ja näin nukkaongelma on poissa!

Dermaplaning on kasvohoito, jossa ihosolukko ja siinä olevat karvat ensin pehmennetään. Tämän jälkeen iho kuoritaan hellävaraisesti tietynlaisella kirurginveitsellä. Veitsi poistaa näppärästi kuolleet ihosolut sekä karvat.

Mutta…

Kannattaako kasvojen ihokarvat poistaa?

Fysiologisesti karvoilla on tärkeä tehtävä. Karvat ovat ihon apuelimiä ja jokaisella elimellä on luonnollisesti tehtävä. 

  1. Tehtävä ihokarvalla on toimia eristyksenä. Karvaverkosto pitää lämpöä ja suojelee kylmältä. Tarpeeksi kylmällä karva nousee ylös viestinä siitä, että on aika lisätä lämpöä muilla keinoin.
  2. Tehtävä ihokarvalla on haihduttaa hikeä pois iholta. Karva toimii kuin kynttilän sydän. Kun keho lämpiää, karva lämpiää niin suuresti, että se haihduttaa hikeä höyrynä ilmaan. Näin hiki ei jää karvan aukolle ärsyttämään ihoa.
  3. Tehtävä on erityisen tärkeä ihon kunnolle. Karvan yhteydessä on usein talirauhanen (ei siis kaikissa karvoissa), joka tyhjentää itsestään talia l. rasvaa karvaa pitkin ihon pintaan. Tämä ohut rasva sekoittuu veden ja ihon mikrobien kanssa ja tekee täydellisen kosteusvoiteen ihollemme!

Jos karva poistetaan, miten talirauhanen tyhjenee? Huonosti tietysti. Tali jää usein matkan varrelle ja tukkii huokosen. Luonnollinen kosteusvoide jää hyödyntämättä ja iho voi tulla pintakuivaksi.

Jos karva poistetaan miten hiki haihtuu? Huonommin. Hiki jää ihon pinnalle ja sen hapan koostumus lisää ihon ärsytystä herkistäen ihoa.

Eli ei poisteta kasvojen ihokarvoja, niinkö?

Ei, jos ihosi on jo kuiva ja herkkä. Anna ihollesi mahdollisuus korjata itse itseään luonnollisesti.

TAI

Poista vaan, jos ihosi on normaalikuntoinen ja karvat sinua häiritsevät. Normaali iho kestää väliaikaiset muutokset.

Nukkamainen ihokarvoitus on viesti

Karvoitus lisääntyy, kun ihon kunto paranee. Olen nähnyt tämän monilla asiakkaillani, kun he ovat alkaneet hoitaa ihoaan. Persikka-iho on hyvän ihon merkki.

Karvoitus voi lisääntyä myös hormonitoiminnan muutoksessa, joidenkin lääkkeiden käytön myötä sekä anoreksiaa sairastavilla.

Kasvojen karvanpoiston jälkeen…

…iho voi saada pieniä näppyjä väliaikaisesti. Iho voi myös hetkellisesti herkistyä. Tämän vuoksi on tärkeää hoitaa ihoa oikein! Voimakkaat pesuaineet on syytä jättää 24h:ksi, ihoa kannattaa kevyesti kuoria noin 5-7pv:n päästä ja kosteuttaa ja kosteuttaa ja kosteuttaa kevyillä emulsioilla ja naamioilla. Ja muistetaan karvanpoiston jälkeen pysyä pois auringosta ja hikoilusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *