Kaunis kesärusketus vs. Vasta keitetty hummeri

Kesällä kaikki haluaa ottaa rennommin. Monille kesä on arkirutiineista luopumista. Voitko kuitenkaan antaa ihonhoitosi olla lomalla? Ajattelet ehkä, ettet kuitenkaan meikkaa niin paljon ja haluat ruskettua, niin miksi et voisi vain astua auringon helliteltäväksi? Auringon ja UV-säteilyn haittavaikutuksista kerroin edellisessä postauksessani, joten nyt vältetään, ettei peilistä katso vasta keitetty hummeri koko kesää.

Puhdista ja kaksoispuhdista

Ihon puhdistamatta jättäminen sen vuoksi, ettei meikkaa, on ensimmäinen virhe. Voiteiden rasvamaiset ainesosat härskiintyvät (l. eltaantuvat) nopeammin lämpimällä ilmalla. Lisäksi pienet hikipisarat saattavat kuivuessaan tukkia ihohuokoset ja yhteistyössä bakteerien kanssa aiheuttaa näppylöitä. Ihon puhdistamiseen on hyvä valita pesevämpi tuote, jota käyttää kesällä. Riippuen ihotyypistä voit ottaa rinnalle toisen tuotteen ja käyttää sitä joka toinen ilta.

Voit myös kokeilla kaksoispuhdistusta. Kaksoispuhdistus on menetelmä, jossa iholta puhdistetaan ensin lika, voiteiden jäämät ja meikki täyteläisemmällä öljyjä sisältävällä puhdistustuotteella kuten öljy tai emulsio. Tämän jälkeen puhdistetaan itse iho puhdistavammalla tuotteella. Jos käytät ensin öljyä, niin jatkat pesua emulsiomaisella. Jos käytät ensiksi emulsiota, niin jatkat vaahtoavalla puhdistustuotteella. Vesipesun jälkeen tietysti lisätään kasvovesi!

Kosteuttaminen vähentää ikääntymisen merkkejä

Vaikka ilman kosteuspitoisuus on kesällä korkeampi, niin hyvä ihon kosteutus auttaa kumoamaan UV-säteilyn vanhentavan vaikutuksen. Seerumi on tähän hyvä kaveri. Monille normaali- ja sekaihoisille tehokas seerumi on riittävä yövoide. Kuivaihoisen on hyvä lisätä seerumin lisäksi kosteusvoide päälle. Rasvaiselle iholle suosittelen yön ajaksi kevyttä uudistavaa hedelmähappo-fluidia.

Iltaisin geelimäiset naamiot ovat parhaita rauhoittamaan, kosteuttamaan ja viilentämään ihoa. Savinaamio taas kannattaa valita ennen tärkeää juhlapäivää.

Aurinkosuojallakin ruskettuu

Osa jättää kosteusvoiteet ja aurinkovoiteet laittamatta päivisin ihan vain sen vuoksi, että voiteet tuntuvat sulavan iholla ja epäillään ettei rusketu ollenkaan. On totta, että hikoilu luonnollisesti vie pois ihon pinnalla olevia rasvoja ja aurinkosuoja viivyttää värin tulemista. Ruskettuminen silti tapahtuu, koska ihon melanosyyttisolut aktivoivat ruskettumisen aina UV-säteilyä havaitessaan.

Aamulla siis kannattaa tehdä seuraavasti: Valitse kosteuttava seerumi, joka huolehtii ihon kosteudesta. Seerumin kevyt koostumus imeytyy hyvin ihoon. Tämän jälkeen levitä aurinkosuoja 30-50SK, ja huolehdi, että tuote imeytyy kunnolla ennen kuin meikkaat tai lähdet ulos. Näin sekä kosteuttavat ainesosat sekäaurinkosuoja-aineet ovat ehtineet sitoutua soluväleihin ja ihon pintaan, jotta lämpimässä ne eivät heti lähtisi ”valumaan” pois.

YonKan Hydra+ seerumi ja SPF50 ovat mainiot kesäkaverit

Kuorinnalla tasainen rusketus

Toinen virhe mitä rusketusta havittelevat tekevät on kuorimatta jättäminen. Toki iho hieman vaalenee kuorinnasta, mutta haluat varmasti saada kauniin tasaisen rusketuksen etkä likaisen epätasaista. Kuorinta taas auttaa ihoa pysymään pehmeänä ja sileänä sekä puhdistaa hien ja talin tukkimia huokosia. Kesällä ihosolujen jakautuminen on hieman nopeampaa, koska ihosolukko haluaa tehdä vahvemman suojakerroksen UV-säteilyä vastaan. Voit siis kuoria useammin kuin muina aikoina.

Muista kuitenkin kuorinnan jälkeen tuoda iholle reilummin kosteutta ja suojausta. Raekuorinta on kesällä hyvä vaihtoehto kaikille normaali-, seka- ja rasvaisille ihoille. Kuiva ja herkkäihoisten on paras pysyä entsymaattisissa tai rakeettomissa kuorinnoissa.  

Vaatteilla ja meikillä iho piiloon

Aurinkoa voi piiloutua myös vaatteilla. Ohuet ihon peittävät vaatteet eivät kuitenkaan anna täyttä suojaa, vaan näkymättömät säteet tunkeutuvat ohuesta kuidusta suoraan ihollesi ja saatat silti ruskettua. Laita siis aurinkosuojatuote myös sinne minne kuvittelet ettei aurinko paista.

Meikeissä taas on usein luonnostaan suojakerroin 4-6, joten meikki tietysti antaa lisäsuojaa. Rasvainen iho hyötyy myös puuterin kiiltoa vievästä vaikutuksesta. Jos tykkäät käyttää meikinalustuotteita, niin laita auringonsuojatuote alimmaiseksi. Seuraavassa artikkelissani aionkin esitellä kesän meikki-lookkeja.

Pidä siis ihonhoidostasi kiinni kesällä lomallakin ja nauti auringosta!

____________________________________

**Blogipostaus kirjoitettu ilman kaupallista yhteistyötä. Postauksesta ei ole saatu rahallista tai muutakaan kompensaatiota. Olen tyytyväinen (yrityksen) tarjoamiin tuotteisiin/palveluihin ja haluan kiittää heitä tällä postauksella**

____________________________________

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *