Meidän käsistämme

Iho on kehomme suurin elin ja hyväkuntoinen iho on tärkein suoja elimistöön pyrkiviä mikrobeja vastaan. Ihon kuivuus ja herkkyys altistaa ihomme ja kehomme infektioille. Käsien pesu ja desinfiointi vähentää mikrobien määrää, mutta poistaa myös ihon pinnalla olevaa luonnollista bakteeriflooraa sekä kosteutta. Tällöin iho kuivuu ja menettää kimmoisuuttaan aiheuttaen ihon herkkyyttä sekä helpommin pieniä haavoja.

Ihoa kannattaa siis hoitaa tehokkaasti erityisesti heti aamulla ja yötä vasten. Suihkussa voit hyvin tehdä rakeita sisältävän ihonkuorinnan käsille, jolla saat hilseilevää kuolleen ihosolukon irti ihon pinnasta. Kuorinnan voi tehdä kuivaharjaushanskalla, vartalon tai kasvojen kuorinta-aineella tai voit tehdä oman kuorinnan ruokaöljystä ja sokerista. Nyt iho silenee, alkaa tuottamaan lisää ihosoluja ja vastaanottaa helposti kosteuttavien voiteiden ainesosia täyttäen ihosolut ihoa pehmentävillä rakennusaineilla.

Kuorinnan jälkeen lisää siis iholle kosteuttavia ainesosia sekä suojaavia rasva-aineita. Eli on hyvä hieroa ihoon hyvin imeytyvä kosteuttava käsivoide sekä ihonhoitoöljy lukitsemaan kosteus ja ehkäisemään kosteuden haihtumista. Hieromalla edistät imeytymistä ja pehmennät ihoa. Pehmeä iho selviää iskuista paremmin!

Kynnet ja kynsinauhat hyötyvät myös kosteudesta ja öljystä, joten muista laittaa tuotteet myös kynsille ja kynsinauhoille. Kynsinauhaöljy on koostumukseltaan ihoöljyjä täyteläisempi, joten ei ole haitaksi valita erikoistuote kynsinauhoille. Näin ehkäiset kynsitikut ja repeilevät kynsinauhat, jotka voivat tulehtua helposti.

Voitelut on hyvä tehdä yöpöydän äärellä. Käsienhoitovälineistön voi kerätä yöpöydälle kauniiseen purkkiin. Itse saatan iltaisin voidella myös lapseni ihon hoitoöljyllä rauhoittaen hänet samalla unten maille. Mikäli ihosi on päässyt erittäin kuivaksi voit käyttää kosteuttavaa kasvonaamiota myös käsillesi tai levittää reilusti käsivoidetta sekä pukea lopuksi päällesi puuvillahanskat. Halkeillut iho hyötyy jalkojen iholle räätälöidystä halkeamavoiteesta myös käsien iholla.

Hoitolassani teen Ihana Käsien ihonhoidon, joka sisältää juuri ihollesi sopivat hoidot ja tuotteet. Joskus keskitymme ihon pehmentäminen hieroen, toisinaan imeytän kosteutta ultraäänellä täysin riippuen ihosi tarpeista. Huolehdi käsistäsi, huolehdi itsestäsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *